Leukste shopsteden van Nederland

Vandaag heb ik weer een lifestyle artikel, als je de titel hebt gelezen dan weet je dat het over de leukste shopsteden van Nederland gaat.
Ik geef je een paar tips om een hele dag of een heel weekend te gaan shoppen in een leuke stad hier in Nederland, natuurlijk vertel ik je wat mijn favorieten steden zijn. 
Maastricht
Amsterdam

Ik ga beginnen met Maastricht, zoals de meeste van jullie wel weten heb ik hier 21,5 jaar gewoond ik ben er geboren. Naast dat Maastricht een prachtige stad is en bekend staat om zijn historie, Vasteloavond (carnaval) en Bourgondische uitstraling is het ook een geweldige stad om te shoppen. Je vind er bekende winkels als H&M, Zara, Coolcat/Wonderwoman, Bijenkorf, Hema en ga zo maar door. Natuurlijk heb je ook kleine winkeltjes die echt de moeite waard zijn om eens van binnen te bekijken. Je vind er onwijs leuke kleren, hippe tassen en super leuke andere accessoires.
In de vele gezellige straatjes die de meeste toeristen niet kennen liggen de leukste winkeltjes. Nu hoor ik je denken: Ja maar hoe moet ik het dan vinden? Nou hieronder staan alle straatjes vermeld die je zeker niet moet overslaan.

Entre Deux. Het winkelcentrum ligt tussen het Vrijthof en de Markt. De naam van het winkelcentrum vloeit voort uit deze ligging, want de vertaling van het Franse entre deux is “tussen twee”; tussen twee pleinen, in dit geval. De hoofdtoegangen bevinden zich aan het Domicanerkerkplein en in de Spilstraat. De toegang tot de ondergrondse parkeergarage ligt aan de Helmstraat. Deze moet je zeker niet overslaan, want het ziet er super gezellig uit. Ook ligt de Dominicanenkerk er, dit moet je zeker niet overslaan als je een grote fan van lezen bent. In deze prachtige kerk ligt namelijk een grote boekenwinkel.

De hoofd winkelstraat van Maastricht wordt gevormd door de Kleine Straat, de Grote Straat en de Maastrichter Brugstraat. Hier moet je ook zeker geweest zijn bij een bezoekje aan Maastricht.
Het wordt immers niet voor niets de Hoofd winkelstraat van Maastricht genoemd.